Prikbord

Nieuws & agenda

Lente Experience

Beste ouders,

 

Ook komende vakantie heeft Maastricht Sport een spetterend vakantie sport- en cultuurprogramma klaarstaan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit doen we in samenwerking met Kaleidoscoop, Trajekt  en stichting Oranje comité. Wat staat er zoal op het programma; Streetgames, Graffiti, Koningsspelen Try-outs, Team up en de Alleskunner. Op de bijgevoegde flyer is het programma te vinden.

 

Aanmelden hiervoor is verplicht kan via deze link: www.maastrichtsport.nl/experience

De activiteiten zijn gratis. En, Vol=vol.

 

Lente Experience

14 aprilLees verder
Gratis sport- en cultuuractiviteiten

Gratis sport- en cultuuractiviteiten

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen vanaf 6 jaar

Van 9 maart t/m 15 juni staan er elke woensdagmiddag (m.u.v. de meivakantie) twee leuke activiteiten op de planning. Doe mee aan activiteiten die jij leuk vindt. Van een FIFA voetbaltoernooi & Fortnite tot Angry Birds & Handbal, elke week zijn er nieuwe activiteiten.
Inschrijven is niet nodig. Vraag al jouw vriendjes en vriendinnetjes en doe mee!

 

Waar?

- Parc Montagne Caberg, Blauwe veldje, Tamboerijnstraat 40

 

- Cruyff Court Wyckerpoort, Old Hickoryplein

 

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over het programma

 

 

9 maartLees verder
Verkiezingen Kinderwijkraad

Kinderwijkraad Malberg

 

Binnenkort zijn er niet alleen verkiezingen in Maastricht, maar ook in Malberg. Op school leren de kinderen dat ze een stem hebben en deze mogen laten horen. Maar kinderen gaan niet alleen naar onze school, maar lopen ook iedere dag door onze wijk. We willen kinderen dan ook graag betrekken bij het vormgeven van hun Vreedzame Wijk. Een manier om kinderen hierin te laten meedenken is door middel van een Kinderwijkraad. In die Kinderwijkraad geven we kinderen een stem over De Vreedzame Wijk Malberg. Na de carnavalsvakantie, op 8 en 10 maart vinden hierover gastlessen plaats in de groepen 5, 6, 7 en 8 van Basisschool Manjefiek. Kinderen die graag willen meedenken over Malberg, kunnen zich hierna opgeven bij hun leerkracht. Net zoals bij de echte verkiezingen stellen zij zich hiermee kandidaat en wordt op 29 maart door iedereen van Kindcentrum Manjefiek gestemd! Overigens zijn we zeker ook op zoek naar kinderen die wel in de wijk wonen maar een andere school bezoeken!

 

Met vriendelijke groet,                                                   

 

Danitchia Hendrickx | Procesregisseur Vreedzame Wijk

 

T    06-82002946
E    danitchia.hendrickx@mik-kinderopvang.nl 
F    De Vreedzame Wijk Malberg - Startpagina | Facebook

 

Manjefiek Kindcentrum
Malbergsingel 68
6218 AV Maastricht

21 februariLees verder
Sjors Sportief weer van start!

Sjors Sportief

 

Op naar de zomer met Sjors Sportief

 

Ook Sjors Sportief beleeft een roerig jaar door corona. Toch hebben ook dit jaar zich weer 43 sportaanbieders verenigd op het platform. Waar mogelijk, bieden zij ook de komende maanden weer kennismakingsactiviteiten aan voor basisschoolkinderen. Voor nu in de buitenlucht, maar hopelijk ook snel weer binnen. Sporten is immers heel belangrijk; zéker nu!

 

De geldende corona-maatregelen zorgen voor beperkingen, maar we geven via Sjors Sportief graag aandacht aan wat er eventueel wél kan. Buiten mogen kinderen immers lekker sporten. Verschillende sportverenigingen en -aanbieders in Maastricht hebben hun aanbod op het platform dan ook recent aangevuld met sportactiviteiten in de buitenlucht. Tot aan de zomervakantie (24 juli) kunnen kinderen hier (meestal kosteloos!) aan meedoen.


Meedoen?

 • Ga naar de website sjorssportief.nl of naar de Sjors Sportief-app.
 • Vul je woonplaats ‘Maastricht’ in.
 • Zoek samen met jouw kind of kinderen de gewenste activiteiten uit en voeg ze toe aan het inschrijfmandje. Het is mogelijk om meerdere kinderen toe te voegen aan één activiteit.
  Vol: Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden.

Wachtlijst: Bij veel aanbieders kun jij je opgegeven voor een wachtlijst. Je ontvangt vanzelf een mail van de aanbieder als je alsnog (of op een later moment) kunt meedoen.

 • Koppel de gegevens van je kind aan de betreffende activiteit:
  Alle activiteiten in het inschrijfmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind, zodat de aanbieder weet wie hij kan verwachten!
 • Eventuele betaling van het inschrijfgeld vindt direct tijdens de inschrijving plaats via iDeal.
  Je hoeft je kind(eren) dus nooit contant geld mee te geven naar de activiteit.
 • Na de inschrijving krijg je een bevestiging per mail.
 • Veel sportplezier!

Sjors Sportief

 

 

26 aprilLees verder
Vrijdagochtend Carnaval in de klas

Beste ouders/verzorgers,

 

Morgenvroeg is het dan eindelijk zover! Dé ontknoping van de Manjefiek Masked Singer....

Wie heeft alles goed ingevuld en wint een prijs????

 

Alle kinderen mogen morgen verkleed naar school komen, zwaarden en pistolen blijven thuis. Serpentines en confetti mogen mee 😉 We vieren dit jaar carnaval in de eigen klas .

 

ALLE KINDEREN KRIJGEN OM 12 UUR VAKANTIE!!! ( en hebben dus de middag vrij!)Carnaval

11 februariLees verder
Koudddddddddd

Lieve ouders/verzorgers,

 

Helaas ( of gelukkig ) valt het tot nog toe allemaal met die sneeuw in Maastricht.

Het is echter heel koud.... Veel kinderen hadden koude handen en/of oren!

Denk morgen alstublieft aan handschoenen, mutsen en sjaals! Want de rest van de week wordt het heel koud, ze voorspellen temperaturen overdag van MIN 7 graden🥶

Plaatselijke sneeuw op het Schoolplein ;)

8 februariLees verder
Thuis in Beweging 2 + Extra!

Helaas zitten we nog steeds in deze moeilijke en onzekere tijd vanwege Corona. Het blijft enorm belangrijk voor kinderen om in beweging te blijven. De vorige editie was een groot succes!

 

Door middel van sport en bewegen wordt zowel het lichaam als geest geactiveerd. Om hier nogmaals een handje bij te helpen, is er vanuit Maastricht Sport een nieuw beweegboekje opgesteld. Hierin staan allerlei nieuwe fantastische beweegactiviteiten die u samen met uw kind elke dag kunt uitvoeren. Daarnaast staan er ook een aantal opdrachten in die leerzaam kunnen zijn. Het zou fantastisch zijn als u deze beweeg- en leeropdrachten dagelijks een half uurtje zou kunnen doen, samen met uw kind.

 

Open het boekje eens en blader er samen doorheen. Er staat voor iedereen, in alle leeftijden, wat leuks in!

Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar het boekje, zie de bijlage.

 

Extra

Graag brengen wij jullie op de hoogte van extra sportactiviteiten die worden georganiseerd door Maastricht Sport rondom de school. Mocht uw zoon/dochter geïnteresseerd zijn in een extra gratis beweegmoment dan kan dit! Van 25 januari t/m 25 februari worden er op het geasfalteerd sportveldje naast de school sportaanbod geven van 15:15 - 16:15. Mocht u meer informatie hierover willen dat kunt u altijd contact opnemen met Meester Bas.

 

Blijf gezond!

 

Thuis in Beweging

25 januariLees verder
Thuis in Beweging

In deze moeilijke en onzekere tijd vanwege Corona is het enorm belangrijk voor kinderen om in beweging te blijven. Door middel van sport en bewegen wordt zowel het lichaam als geest geactiveerd. U als ouders/verzorgers kunnen hier een zeer belangrijke rol in vervullen. Om hier een handje bij te helpen, is er vanuit Maastricht Sport een leuk beweegboekje opgesteld. Hierin staan allerlei fantastische beweegactiviteiten die u samen met uw kind elke dag kunt uitvoeren. Daarnaast staan er ook een aantal opdrachten in die leerzaam kunnen zijn. Het zou fantastisch zijn als u deze beweeg- en leeropdrachten dagelijks een half uurtje zou kunnen doen, samen met uw kind.

 

Open het boekje eens en blader er samen doorheen. Er staat voor iedereen, in alle leeftijden, wat leuks in!

Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar het boekje, zie de bijlage.

 

Blijf gezond!

 

Thuis in Beweging

6 januariLees verder
Een heerlijke laatste dag :)

🎄We hebben er toch een feestelijke dag van gemaakt vandaag! 🎄

De oudervereniging verraste ons met heerlijke kerstcupcakes. Hoorde u thuis dat het een keuze was tussen tomaat en broccoli? Dat was natuurlijk een grapje 😋

 

KerstcupcakesTomaat of Broccoli?

15 decemberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren